Schooldirecteuren betrapt op illegaal minen van Ethereum

Twee schooldirecteuren dachten slim te zijn door hun miningfarm op het werk weg te zetten. Vanaf Juli hebben ze tot aan November ongestoord Ethers gemined op de plek waar ze ook werkten. Hoe ze gepakt zijn?

China kent sowieso een grote dichtheid van Ethereum miners. De gekste constructies worden er gemaakt om maar mee te kunnen werken aan het Ethereum protocol. Nu dus ook op een scholengemeenschap in China. Op de ‘Puman middle school’ in Hunan hebben ze hun installatie maandenlang verborgen weten te houden.

Verdachte veranderingen binnen de school

Omdat je natuurlijk niet meteen denkt dat er een illegale miningfarm binnen je school staat zijn er constant verkeerde conclusies getrokken aan de hogere energieverbruik binnen de school. Er werd gedacht dat de verhoogde consumptie aan energie te maken had met de hogere temperaturen van dit jaar. De airco’s in het schoolgebouw waren daarom de verklaring van de verdubbeling aan energiekosten in het pand. Na uitgebreider onderzoek werden er 9 mining machines in het IT gedeelte gevonden van het schoolgebouw.

Geluidsoverlast ook in de vakantieperiode

Ook was er een andere vreemde constatering waardoor de onderzoekers op het juiste spoor werden gebracht. Er was al een tijd lang meer overlast van lawaaierige computers, ook in de vakantieperiode. Daarnaast was het IT netwerk enorm vertraagd waardoor  het vergrootglas wat gemakkelijker richting de computerafdeling ging. De consequenties? De directeur van de school is uit zijn functie gezet en zijn compagnon die de functie van onderdirecteur op zich nam is weg gekomen met een fikse waarschuwing.

Niet eerste voorval van minen op het werk

De Chinese heren waren niet de eerste die gepakt zijn terwijl ze illegaal op het werk aan het minen waren. Er zijn meerdere voorvallen geweest. Bij de FDOC (Florida department of Citrus) heeft een IT manager van oktober 2017 tot januari 2018 Bitcoin en Litecoin gemined. De elektriciteitsrekening ging 40% omhoog in die maanden waardoor het aan het licht kwam. Deze medewerker is beschuldigd van diefstal en is zelfs in de gevangenis beland tot dat hij voor mocht komen. Ook was er iemand zo slim om de computers van de U.S. central bank te gebruiken om Bitcoin te minen. Ook hij is gesnapt en heeft een hoge boete opgelegd gekregen.

Ethereum is één van de Blockchains waar wij succesvol op minen. Uiteraard wel op de reguliere manier maar wel met een gunstig stroomtarief. Neem zeker contact op om meer te weten te komen over hoe wij dat dan doen. Door bijvoorbeeld EthereumDigibyte of Verge te minen zorgen we er voor dat data ook daadwerkelijk snel vastgelegd kan worden. Het bijkomende voordeel voor een miner is toch dat je er nog voor betaald krijgt ook om het te doen. We snappen ook dat het voor sommige mensen nog moeilijk te omvatten is, daarom mag je ook altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken om hier meer over te weten te komen.

De oplossingen van Cryptivities!

Bij Cryptivities ontwikkelen we maatwerk mining oplossingen waarmee bijna elke te minen Cryptocurrency gemined kan worden. Uiteraard kun je deze cryptocurrencys op exchanges verhandelen tegen andere coins die niet te minen zijn. We adviseren je om altijd de currency te minen die op dat moment het meeste rendement oplevert. Wil je graag Bitcoins maar levert Ether met minen meer op? Wissel de ethers die je gemined hebt dan op een exchange eenvoudig om voor Bitcoins. Op die manier behaal je meer rendement uit je mining inspanningen. We zullen je hierin altijd goed adviseren.