Gaat BAKKT de vraag naar crypto’s weer verhogen?

Het modewoord voor de afgelopen maanden is toch wel ETF. Gaan ze komen, en zo ja, wanneer? BAKKT, door intercontinental exchange opgezet, lijkt eerder dan verwacht het ja-woord te krijgen en zo kunnen we eindelijk weer een belangrijke ontwikkeling gaan noteren.

Want de afgelopen weken is het saai te noemen in het blockchainlandschap. In oktober tot nu toe stabieler dan de aandelenbeurs, wat in de geschiedenis van de cryptovalutahandel nog niet is gebeurd. Wie weet gaat november dan weer een maand zijn waar dat niet zo in is. Waarom? BAKKT is coming to town!

Het bedrijf achter BAKKT

BAKKT is een nieuwe onderneming opgezet door intercontinental exchange. Intercontinental exchange is vooral bekend door de oproer die ze hebben verzorgt in 2000 door een marktplaats te maken voor energie waardoor ze de energiemarkt in één klap transparant wisten te maken. Dit hebben ze na de energiemarkt op meerdere markten weten uit te rollen wat hun nu de status van Fortune 500 bedrijf geeft. Transparantie en Blockchain is natuurlijk twee handen op één buik waardoor het niet gek is dat BAKKT nu het eerste bedrijf lijkt te worden die met fysieke ETF’s mag gaan werken. Is dat goed nieuws? JA!

BAKKT als motor achter de vraagverhoging

Wat BAKKT gaat doen is Bitcoin futures verkopen, maar dan fysiek. Voor elke contract die aan de waarde van Bitcoin gekoppeld zit moet de Bitcoin ook fysiek aanwezig zijn. Om het zo te zeggen, BAKKT moet deze Bitcoins dus ook echt kopen, terwijl de futures van nu wel aan de prijs vasthangen maar niet hoeven ingekocht te worden door de verstrekker van het contract. Als het niet aangeschaft hoeft te worden dan wordt er wel gespeculeerd maar heeft de vraag op futures geen directe invloed op de vraag in de markt, sterker nog, de vraag in de markt kan daardoor juist minder zijn. Fysieke ETF’s zorgen voor het tegengestelde effect. Ze zijn vraag verhogend en kunnen dus zomaar weer een vonk gaan geven in de prijsactie van Bitcoin. Het blijft basiseconomie maar nogmaals ter herhaling. Het aanbod is nagenoeg gelijk en de vraag zou hierdoor stijgen, wat normaliter een positief effect heeft dus. Net als de daling van het aanbod in 2016/2017 een flink aandeel in de stijging van de prijs had.

Wanneer kan dit gaan gebeuren?

12 december was de streefdatum van BAKKT om daadwerkelijk te lanceren. Maar het zou zomaar eerder kunnen zijn. Als de  Commodity Futures Trading Commission van Amerika al eerder groen licht geeft zou het zomaar kunnen dat het verhandelen van de Fysieke ETF’s in november al open gaat. Wat nu als je investeert in Bitcoin via BAKKT en je wil weer uit het fonds? Uitbetaald krijgen in je Bitcoin kan dus ook gewoon! Waar dient BAKKT dan voor? Als veilige kluis van jouw assets. Gaat dit ook in Ethereum mogelijk zijn? Dat lijkt een kwestie van tijd. De nummer 2 blockchain van de wereld blijft immens populair en kan ook snel een toevoeging worden bij het aanbod van BAKKT.

 

Ethereum is één van de Blockchains waar wij succesvol op minen. Neem zeker contact op om meer te weten te komen over hoe wij dat dan doen. Door bijvoorbeeld Ethereum, Digibyte of Verge te minen zorgen we er voor dat data ook daadwerkelijk snel vastgelegd kan worden. Het bijkomende voordeel voor een miner is toch dat je er nog voor betaald krijgt ook om het te doen. We snappen ook dat het voor sommige mensen nog moeilijk te omvatten is, daarom mag je ook altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken om hier meer over te weten te komen!

De oplossingen van Cryptivities!

Bij Cryptivities ontwikkelen we maatwerk mining oplossingen waarmee bijna elke te minen Cryptocurrency gemined kan worden. Uiteraard kun je deze cryptocurrencys op exchanges verhandelen tegen andere coins die niet te minen zijn. We adviseren je om altijd de currency te minen die op dat moment het meeste rendement oplevert. Wil je graag Bitcoins maar levert Ether met minen meer op? Wissel de ethers die je gemined hebt dan op een exchange eenvoudig om voor Bitcoins. Op die manier behaal je meer rendement uit je mining inspanningen. We zullen je hierin altijd goed adviseren.

Core Warning:PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/imagick.so' - libMagickWand.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory