Constantinople: Wat gebeurt er nou exact bij een Hard Fork?

Er wordt natuurlijk veel gesproken over de aankomende Ethereum Hard Fork Constantinople. Maar wat doet het team van Ethereum nu eigenlijk met hun Blockchain? Vandaag proberen we dat wat helderder te maken voor jullie.

Wist je dat met deze Hard Fork eigenlijk een hele nieuwe Ethereum Blockchain gelanceerd wordt? En dat alles wat op de huidige Ethereum Blockchain staat gekopieerd wordt naar de nieuwe ketting aan gegevens?

Een geheel nieuwe Blockchain

Eigenlijk wordt er een geheel nieuwe Blockchain gepubliceerd in januari. Alle contracten worden overgezet naar de nieuwe blockchain. Komt er dan een echte coinsplit zoals eerder is gebeurd met Ethereum Classic? Nee! Bij het overzetten naar de nieuwe blockchain worden de miners geforceerd om over te stappen naar de nieuwe verbeterde versie waar dus op de oude Blockchain geen transacties meer verwerkt zullen worden. Dus eigenlijk gaat niemand er wat van merken dat het een nieuwe Blockchain is, naast de aanpassingen die het netwerk sterk gaan verbeteren natuurlijk!

De 5 aanpassingen die op het nieuwe netwerk zullen staan

De Constantinople update is eigenlijk een raamwerk om de komende verbeteringen die gepland staan met vervolgupdates mogelijk te maken. Zo wordt er een basis gelegd om het belangrijke ‘Sharding’ mogelijk te gaan maken. Ook zullen er voorbereidingen voor de grote update richting Proof Of Stake ingebakken zijn. Al met al een positief geluid van het Ethereum front.

De updates op een rijtje

In totaal zullen er vijf verbeteringen worden doorgevoerd. Deze worden aangeduid met EIP (Ethereum improvement proposal). Voor Constantinople staan EIP 145, EIP 1014, EIP 1052, EIP 1234 en EIP 1283 op het schema. Wat houden deze dan in:

EIP 145 is gemaakt om de informatiestroom van het Ethereum-netwerk te verbeteren.

EIP 1014 is gemaakt om transacties te integreren die buiten de Ethereum Blockchain worden gemaakt en deze verwerkbaar te maken.

EIP 1052 zorgt er voor dat er grotere projecten qua codering op het Ethereum netwerk kunnen coderen. Dit is nu nog een groot probleem omdat het zijn beperkingen kent, dit gaat hiermee voor een groot gedeelte opgelost worden.

EIP 1234 gaat er voor zorgen dat de beloning van Ethereum terug gaat van 3 Ether per block naar 2 Ether per block. Ook wordt de moeilijkheidsgraadbom die eigenlijk al voor gecodeerd was uitgesteld met 12 maanden door deze toepassing. Dat is voor de miners wel zo fijn.

EIP 1283 gaat de dataopslag voor contractmakers meer gelijktrekken. Dit is voor de ontwikkelaars die veel met ‘smart-contracts’ werken interessant. Het voornaamste wat hier mee bereikt wordt is dat als er aanpassingen gedaan worden aan smart-contracts dat er minder ‘gas’ gebruikt hoeft te worden om deze aanpassing toe te voegen. Zo wordt de gebruiker niet verder benadeelt bij het aanpassen.

Block 7080000

Naar schatting gaat dit 16 januari plaatsvinden aangezien de update in block 7080000 verstopt zit. Pas als deze gemined is zal daarmee de update doorgevoerd worden. Dus nog anderhalve week in spanning afwachten op de update die maar uitgesteld bleef worden maar nu daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

Ethereum is één van de Blockchains waar wij strategisch en succesvol op minen. Door bijvoorbeeld EthereumDigibyte of Verge te minen zorgen we er voor dat we bijdragen aan het groeiende Blockchain netwerk. Het bijkomende voordeel voor een miner is toch dat je er nog voor betaald krijgt ook om het te doen. We snappen ook dat het voor sommige mensen nog moeilijk te omvatten is, daarom mag je ook altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken om hier meer over te weten te komen.

De oplossingen van Cryptivities!

Bij Cryptivities ontwikkelen we maatwerk mining oplossingen waarmee bijna elke te minen Cryptocurrency gemined kan worden. Uiteraard kun je deze cryptocurrencys op exchanges verhandelen tegen andere coins die niet te minen zijn. We adviseren je om altijd de currency te minen die op dat moment het meeste rendement oplevert. Wil je graag Bitcoins maar levert Ether met minen meer op? Wissel de ethers die je gemined hebt dan op een exchange eenvoudig om voor Bitcoins. Op die manier behaal je meer rendement uit je mining inspanningen. We zullen je hierin altijd goed adviseren.

Core Warning:PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/imagick.so' - libMagickWand.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory