ConstantiNOPEle, de sleur van de update

De nieuwe update van Ethereum die een kwaliteitsimpuls moet gaan geven aan het netwerk is wederom uitgesteld. Waarom? En wat gaat er nu gebeuren?

De buitenwacht begint nu steeds harder te morren, want weer een uitstel van een langverwachte fork, dat is wel een unicum in deze wereld. Of dit meteen nadelig is? Dat zeker niet. Maar de roadmap naar Proof of Stake en Sharding begint wel steeds langer te worden.

EIP 1283 de boosdoener

Op het testnet was alles in kannen en kruiken tot dat er ontdekt werd dat contracten gekaapt konden worden door het verlagen van de transactiekosten. Op het moment dat je een goedkoper contract in zou schieten zou iemand met slechte bedoelingen deze over kunnen nemen door een grotere hoeveelheid ‘gas’ er tegenover te stellen. Omdat dit een direct gevaar is is meteen besloten om de koppen bij elkaar te steken vlak voor de Hard Fork. Conclusie: uitstellen.

27 februari poging drie

Dat kan meteen de geschiedenisboeken in. Een Hard Fork die tweemaal vlak van tevoren uitgesteld wordt. EIP 1283 zal waarschijnlijk uit de update verwijderd worden. Daar is in ieder geval onderling al consensus over. Of er nog andere aanpassingen extra meekomen of juist uit de update geschrapt gaan worden is nog geen consensus over bereikt.

Reacties vanuit het Ethereum team

Vanuit het team dat voor deze update moet zorgen blijft een rustig geluid komen. Ze tonen natuurlijk aan dat fouten voor dat het te laat is opgespoord worden en daardoor doemscenario’s zijn voorkomen. Er is al vaker aangegeven vanuit het front van Ethereum dat ze eindelijk de ruimte hebben gehad om een goede update te maken. Dat deze nu weer uitgesteld moet worden is een schaduw over het harde werken.

Ethereum is één van de Blockchains waar wij strategisch en succesvol op minen. Door bijvoorbeeld EthereumDigibyte of Verge te minen zorgen we er voor dat we bijdragen aan het groeiende Blockchain netwerk. Het bijkomende voordeel voor een miner is toch dat je er nog voor betaald krijgt om het te doen. We snappen ook dat het voor sommige mensen nog moeilijk te omvatten is, daarom mag je ook altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken om hier meer over te weten te komen.

De oplossingen van Cryptivities!

Bij Cryptivities ontwikkelen we maatwerk mining oplossingen waarmee bijna elke te minen Cryptocurrency gemined kan worden. Uiteraard kun je deze cryptocurrencys op exchanges verhandelen tegen andere coins die niet te minen zijn. We adviseren je om altijd de currency te minen die op dat moment het meeste rendement oplevert. Wil je graag Bitcoins maar levert Ether met minen meer op? Wissel de ethers die je gemined hebt dan op een exchange eenvoudig om voor Bitcoins. Op die manier behaal je meer rendement uit je mining inspanningen. We zullen je hierin altijd goed adviseren.