Bitcoin viert zijn tienjarige bestaan!

Waar Bitcoin al lang in de dubbele cijfers zat is nu het bestaan van het Bitcoin project ook in de dubbele cijfers gekomen. Bitcoin bestaat 10 jaar en is de start van een andere denkwijze op internettechniek en confirmaties geworden.

En wat een mooie 10 jaar zijn het geweest. Met natuurlijk vorig jaar de doorbraak met een schifting uit de schaduw naar de publieke belangstelling. ‘Bitcoin is here to stay’ lijkt het en dan mag dit jubileum niet ongezien blijven.

Bitcoin anno 2018

Al even staat Bitcoin op een zeer stabiel punt. De laatste keer dat Bitcoin deze stabiliteit heeft gekend was aan het einde van het jaar in 2016. Of deze stabiliteit gaat blijven is maar de vraag aangezien BAKKT en andere ontwikkelingen met rasse schreden dichterbij komen lijkt het een kwestie van tijd dat de munt weer volatiel gaat worden, en zeg nou zelf, dat kunnen ook de mooiste tijden zijn voor de cryptomunt.

Amerika heeft zijn eigen Bitcoin fork

In Amerika zijn ze aan het onderzoeken of de techniek van Bitcoin ook daadwerkelijk als nationale munt gehanteerd kan gaan worden. Daarom heeft de NIST (nationale instituut voor standaarden en technologieën) een fork gedaan op de Bitcoin core technologie waar ze willen kijken of ze met kleine aanpassingen een nationale munt kunnen maken van Bitcoin. Om met dezelfde techniek te werken als Bitcoin op dit moment is geen optie aangezien een open netwerk aangevallen kan worden door een ander land met een zogeheten ‘51% attack’ met miners. Maar dat dit serieuze gevolgen kan gaan hebben is natuurlijk mooi, dat is de hele intentie geweest van Satoshi Nagamoto met het schrijven van het Bitcoin protocol.

De komende jaren voor Bitcoin

Of het ooit weer enorm onrustig gaat worden rond Bitcoin is eigenlijk niet de vraag of dat gaat gebeuren, maar eerder wanneer. Bitcoin gaat natuurlijk in 2020 de beloning weer met 50% terugschroeven waardoor een run zoals in 2017 niet ondenkbaar is. Daarnaast heeft Bitcoin zijn potentieel aangetoond in de afgelopen jaren en zijn er enorm veel nieuwe protocollen en technieken bedacht om dit voort te zetten. Maar om echt te voorspellen wat de komende jaren gaan brengen is natuurlijk altijd koffiedik kijken. De voortekenen zijn er, hopelijk nu ook de uitvoering.

Ethereum is één van de Blockchains waar wij succesvol op minen en één van de technieken die een toevoeging zijn op Bitcoin. Neem zeker contact op om meer te weten te komen over hoe wij dat dan doen. Door bijvoorbeeld EthereumDigibyte of Verge te minen zorgen we er voor dat data ook daadwerkelijk snel vastgelegd kan worden. Het bijkomende voordeel voor een miner is toch dat je er nog voor betaald krijgt ook om het te doen. We snappen ook dat het voor sommige mensen nog moeilijk te omvatten is, daarom mag je ook altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken om hier meer over te weten te komen!

De oplossingen van Cryptivities!

Bij Cryptivities ontwikkelen we maatwerk mining oplossingen waarmee bijna elke te minen Cryptocurrency gemined kan worden. Uiteraard kun je deze cryptocurrencys op exchanges verhandelen tegen andere coins die niet te minen zijn. We adviseren je om altijd de currency te minen die op dat moment het meeste rendement oplevert. Wil je graag Bitcoins maar levert Ether met minen meer op? Wissel de ethers die je gemined hebt dan op een exchange eenvoudig om voor Bitcoins. Op die manier behaal je meer rendement uit je mining inspanningen. We zullen je hierin altijd goed adviseren.