400.000+ MikroTik routers minen Monero door malware

Waar er geld verdient wordt zijn er altijd personen die op een slimme manier mee willen profiteren en andere mensen daarvoor op willen laten draaien. MikroTik is het volgende slachtoffer in de reeks waar op grote schaal routers zijn geïnfecteerd.

Bad Packets LLC is een beveiligingsonderzoeksbureau dat wist te rapporteren dat inmiddels 170.000 routers in Brazilië zijn geïnfecteerd met de mining malware. Bad Packets geeft aan dat de malware zich verspreid als een epidemie. Voor de maker een zeer lucratieve epidemie.

Gemaakt om niet op te vallen

Als iemand op Monero gaat minen is het gebruikelijk om daarvoor 80% van de CPU kracht te gebruiken om zo het hoogste rendement uit het minen te halen. Daarom is de malware gemaakt om 30% van de miningopbrengst te stelen. De CPU wordt dusdanig vertraagd dat het lijkt alsof de CPU normaal gebruikt wordt maar eigenlijk is de vertraging te wijten aan de malware van hun geïnfecteerde router.

Malware blijft zich evolueren

Dat de makers van de malware dit zien als een echte business is te merken aan de evolutie die de malware doormaakt. Ondanks de aanpassingen die ze maken blijkt er wel een patch te zijn die er voor zorgt dat de malware geen invloed heeft op je router. Deze was zelfs al in April gereleaset, maar weinig mensen updaten daadwerkelijk hun router. Als je naar het consumentengedrag kijkt blijkt dat na de installatie van een router er eigenlijk niet meer omgekeken wordt naar het apparaat. Aangezien het verpakt lijkt te zitten in een service die op afstand mee laat kijken op je scherm net als teamviewer genaamd ‘winbox’ is het niet aannemelijk dat deze epidemie snel stopgezet wordt.

Internet service providers grootste gevaar

Bovenstaand scenario is natuurlijk zorgwekkend maar vaak is het ook de Internet service provider die er voor zorgt dat er geen updates uitgevoerd worden op de routers. Ze moeten eenmaal op een bepaalde manier geconfigureerd zijn om internet af te nemen bij de betreffende bedrijven en alleen hun zorgen voor de updates. Nu is het zo dat veel van deze dienstverleners geen idee hebben hoe ze dit op grote schaal moeten aanpassen blijft de malware flink om zich heen grijpen en zal de epidemie zich nog verder doorzetten. De makers van de malware zullen er in ieder geval warmpjes bij zitten deze kerst.

Ethereum is één van de Blockchains waar wij strategisch en succesvol op minen aangezien daar naar ons inziens de meest professionele en doordachte strategie achter ligt. Door ons beheer zorgen we er voor dat bovenstaande voorvallen niet voor kunnen komen bij onze machines. Door bijvoorbeeld EthereumDigibyte of Verge te minen zorgen we er voor dat we bijdragen aan het groeiende Blockchain netwerk. Het bijkomende voordeel voor een miner is toch dat je er nog voor betaald krijgt ook om het te doen. We snappen ook dat het voor sommige mensen nog moeilijk te omvatten is, daarom mag je ook altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken om hier meer over te weten te komen.

De oplossingen van Cryptivities!

Bij Cryptivities ontwikkelen we maatwerk mining oplossingen waarmee bijna elke te minen Cryptocurrency gemined kan worden. Uiteraard kun je deze cryptocurrencys op exchanges verhandelen tegen andere coins die niet te minen zijn. We adviseren je om altijd de currency te minen die op dat moment het meeste rendement oplevert. Wil je graag Bitcoins maar levert Ether met minen meer op? Wissel de ethers die je gemined hebt dan op een exchange eenvoudig om voor Bitcoins. Op die manier behaal je meer rendement uit je mining inspanningen. We zullen je hierin altijd goed adviseren.